maanantai 22. huhtikuuta 2013

Miten menee?

"Ihan kivaa"

Aletaan olemaan sen verran väsyneitä pitkien päivien jälkeen, että blogipostaukset ei tunnu olevan "to do listan" kärkipäässä. Monta muuta juttua on kyllä, pieniä mutta niin tarpeellisia. Yritetään nyt hieman kuitenkin valottaa tämän hetken fiiliksiä.

Tunnelma raksalla on ollut kiireinen, vaihtelevasti iloinen ja räjähdysaltis. Kuitenkin antoisaa nähdä minkälainen tuleva kotimme on. Studion seinät on maalattu ja lattia laminoitu. Suihkut on paikoillaan sekä niistä tulee vettä. Sähkörasioita on saatu paikoilleen, väliovia on asennettu ja lattialistat on valittu. Seiniä on maalattu, paikkailtu ja taas maalattu. Aina tuntuu löytyvän koloja joita paikkailla. Seuraavaksi loput sähkötyöt kuntoon, pientä hienosäätöä kalusteissa ja lauteet paikoilleen niin talo on viittä vaille valmis sisältä. Suht valmista alkaa siis olemaan ja hyvä niin, koska talon isäntä on lähdössä ylihuomenna Leville lomailemaan ja emäntä saa sillä välin puunata talon lattiasta kattoon.


tyttöjen wc

Jarnon studio

schneider valokatkaisimet

Pesuhuone

poikien wc

jeld wen mustat väliovet

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Deadline hiipii selän taakse

Lumet sulaa vauhdilla ja pitäisi päästä jo kohta ulos hommiin! Sisällä on vielä hieman puuhaa, mutta rytinällä valmistuu.. Sähkärikin kävi tekemässä alaslaskuihin sähköt, joten päästiin tekemään pesuhuoneeseen ja vessoihin katot.

Tyttöjen vessaan tulee leveät raakalautapaneelit, jotka on pohjamaalattu valkoiseksi ja itse käsiteltiin kertaalleen tikkurilan hopeisella taikalasyyrilla. Lopputulos on rouhea, mutta elegantti ja tuo valoisuutta muuten tummaan tilaan.

tyttöjen wc-paneelit
Kodinhoitohuoneessa on pientä säätöä, koska koko huoneen tähti, marshall jääkaappi, ei istu paikalleen niin kuin pitäisi. Katsotaan mitä asialle voidaan tehdä.

Sauna on nyt paneloitu kokonaan ja Aino-kiuas saapui perjantaina. Kiuaskivet meille tulee Sauna-Euroxilta. Ne kun saadaan kiukaaseen ja kiuas sähkön päähän niin täytyy varmaan suorittaa testisaunominen.. Katsotaan kerkeääkö lauteet siiheksi paikoilleen:)

Myös makuuhuone 2 on nyt maalattu ja laminoitu. Huoneeseen tuli Tikkurilan taika sävytettyä hopeamaalia perusvalkoisen lisäksi. Hopea maalattiin pikkutelalla epätasaisesti, jotta pinnasta saatiin elävä. Huoneen koko kasvoi silmissä, kun saatiin maalit pintaan ja lattia paikoilleen.

mh2
Kun maaleista ja maalaamisesta nyt on päästy puhumaan niin kerrottakoon, että päämakuuhuoneen väliseinä on kuvataiteilevan Sinin käsialaa. Se on toteutettu Tikkurilan Sävytetyllä Tunto hienolla ja taika hopealasyyrillä. Pintaan on telattu tummaa tuntomaalia isolla telalla hellästi ja hieman lasyyria tuntomaalin kuivuttua. Muoto ja pinta sai elävän kuvion, jota tullaan korostamaan valaisulla. Sinin taidetta on myös olohuoneessa, jossa peräseinän valtaa suuri maisemamaalaus. Myös tämä setti on tehty perusseinämaaleilla, Tikkurilan Jokerilla ja taikalla. Maalauksessa on musta-aurinko ja mäntymetsikköä, jollaista näkyy myös maalauksen viereisistä ikkunoista.

mh1
olkkarin seinämaalaus
Tällaista meillä tällä hetkellä, seuraavaksi kai pitäisi saada ylimääräiset rojut pois nurkista, maalata viimeiset pinnat ja sitten vielä se studio! Oma deadlinemme on tämän kuun aikana saada sisätilat valmiiksi ja painua sitten pihalle kevätaurinkoon.




perjantai 12. huhtikuuta 2013

Vesi virtaa, kalusteet miltei paikoillaan

Pääsiäisen jälkeen saapuneeseen Puustellin pakettiin kuului asennus. Asentaja, Tomppa, on viime viikon paiskinut töitä ja nyt alkaa näyttää siltä, että ois sähkäriä vaille valmista. Aivan mahtavaa! materiaalit on juuri niin hienoja kuin oltiin kuviteltu.

Tyttöjen vessasta tuli ihana! Valkoinen koko wc:n pituinen alakaapisto ja tuplapeilikaapisto, jossa myös paljon säilytystilaa. Kokonaisuudet kruunaa Oraksen hana ja kromiset vetimet.

tyttöjen wc:n il bagno Alessi dot by one hana Orakselta

Täydellinen keittiö on myös.. no täydellinen:) Musta vaakaharjattu mäntyovi ja valkoiset solid-tasot ovat ihana yhdistelmä. Lisänä alumiinikarmiset savulasikaapit ja alumiinilaminaatti sokkelit. Sekä tietenkin teräksenväriset kodinkoneet. Kodinkoneet ovat AEG:n, lukuunottamatta Lapetekin liesikupua ja Festivon viinikylmiötä. Sellainenkin. Mitähän laatuviiniä me sinne laitetaan:D

Sisun puustelli keittiö
sisun keittiö

Meillä on siis myös juokseva vesi ja hanat paikoillaan nyt. Kosanit kävivät asentamassa hanat kalusteisiin heti, kun oli tilaisuus. Saimmepa myös toiseen vessaan pöntön. Johan tuota tontin reunaa on merkkailtukin...

poikien musta wc-pönttö

Hieman mieltä painaa stressi valmistumisesta, budjetista, aikataulusta ja tulevasta vierasryntäyksestä. Kaikki on kuitenkin valmiimpaa kuin ikinä ja siitä voimme olla tyytyväisiä. Paljon on vielä tehtävää, monta asiaa pitää saada kuntoon ja messutkin täytyy vielä odotella ennen kuin tähän mökkiin päästään muuttamaan.

torstai 4. huhtikuuta 2013

Puustellin satsi saapui

Puustellilta saapui tiistaina rekkalastillinen tavaraa meitille.. ja joka päivä on tullut lisää. Otettiin kaikki kiintokalusteet ja kodinkoneet Puustellilta ja siksi tavaraa on tullut niin paljon. Aluksi mietittiin wc-kalusteita muualta, mutta ei muualla ollut tarpeeksi hyvää. Kelpuutettiin vain parhaat ratkaisut;)

Puustellilta kamaa meille siis päämakkarin vaatehuoneeseen liukuovikaapisto, vaatehuoneeseen kaikki kaapistot, eteisen liukuovikaapisto, kodinhoitohuoneeseen aivan älyttömän upea kaapisto altaineen, molempien vessojen kaapit ja kokonaisuudessaan maailman paras keittiö. Kyllä siellä kelpaa sitten kokkailla. Linja noudattelee edelleen väreiltään mustaa, valkoista ja metallia + khh:ssa oma jujunsa. Hyvältä näyttää tähän mennessä, odotellaan innolla asennuksen valmistumista niin pääsee ihailemaan monttu auki kaikkea. Näistä kaikista herkuista myöhemmin lisää, mutta tässä esimakua!

olkkari ja eteinen täyttyi paketeista

tyttöjen wc

päämakkarin hyllyköitä

vaatehuone

vaatehuone

kodinhoitohuone

poikien wc

keittiö



maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ihanasti etenee

Pääsiäinen lusittu, saimme hirmuisesti aikaan! Ihan älyttömän mageita pintoja, mistähän sitä aloittaisi kertomaan.. Ensimmäinen urakka oli olohuoneen saumaus Weberin mustalla. Siinä riitti hommaa pariksi päiväksi ja olemme erittäin onnellisia, että se homma on nyt pulkassa. Saumaus puuttuu enää tyttöjen wc:stä ja poikien wc:n lattia täytyy korjata, kun sitä alettiin saumaamaan liian väsyneenä niin ei tullut hyvä. Sen sijaan poikien vessan pääkallotapetti on aivan mieletön ja erittäin hyvä! Kiitoksia vaan korttelinaapureille, jotka lainasivat tapettiliimaa, joka meiltä loppui kesken ja meinasi viimeinen vuota jäädä repsottamaan. Myös tyttöjen vessasta tuli upea. Hulppea kuviolaatta kiertää seinältä lattian kautta seinälle.

tapettikauppa-net:in pääkallotapetti

poikien wc

kaakelikeskuksen valentino-laatta

tyttöjen vessa


Lattiat saatiin paikalleen päämakkariin ja vaatehuoneeseen. Sen valinnassa meinasi jo tulla itku monta kertaa, mutta sitten maitokaupasta löytyi unelmalaminaatti! Olisiko voinut kuvitella, että tähän projektiin löytyy lattiamatsku Prismasta. Ja toimitusaika vaivaisen yhden päivän, kun heillä ei ollut tavaraa hyllyssä. Laminaatiksi tarkan kahden ihmisen raadissamme valikoitui harmaa mäntylankku, jossa on viisteet pitkillä sivuilla.

päämakkari

vaatehuone


Kolmatta kertaa maalattu päämakuuhuone, pari kertaa maalattu kodinhoitohuone, keittiö ja aula ovat nyt niin valkoisia, kuin valkoinen voi olla. Tikkurilan Novaplast 7 maalilla on vedelty kaikki kotimme valkoiset pinnat. Puhdas valkoinen sopii hyvin komposiittikarmien seuraksi ja jylhään kivitalo miljööseen. Kodinhoitohuoneeseen tulee valkoisen lisäksi pintaan Tikkurilan hopeinen Taika stardust, ihan sairaan hieno! Jotenkin ujo mutta samalla niin kaunis. Valoilla täytyy ehdottomasti saada tämä pieni pilke esiin.

taika stardust


Keittiön välitila saatiin myös tapetoitua. Välitilan tapetti on hopeinen "käärmeennahka". Alunperin välitilaan suunniteltiin jotain ihan muuta, mutta tämän tapetin tultua vastaan oli valinta aika selvä. Tapettia ja lasi päälle, sillä saadaan isoon välitilaan tarvitsemaansa räyhäkkyyttä.

keittiön välitila

kärmes rtv:ltä


Saunaosastolla on myös alkanut panelointi. Kukin vuorollaan on maalaillut kuusipaneeleita 50/50 laimennetulla vesi-Supi arctic Kemi seoksella. Pari kertaa tätä pintaan ja tulos on upea! Hieman metallisen hohtoiset paneelit ovat aivan nappivalinta! Heikki ja Touko naputtelevat paneelit kodinhoitohuoneeseen ja saunan kattoon ja mageata on. Saunaan laitettiin kattoon samalla Cariitin 23 kuidun led-kuituvalaistus. Tähtitaivas onnistui mielettömän hyvin ja näyttää upealta tummassa paneelikatossa.

khh:n katto paneloituna


Supi arctic Kemi

saunan katto paneloituna, valot kiinni
saunan katto ja led-kuidut päällä


Tällainen ihana pääsiäinen meillä oli! Niin paljon taas uusia pintoja ja hyviä valintoja on tullut tehtyä, että ei voida kuin ihmetellä kuinka ollaan onnistuttu. Meinasi hieman ennen pääsiäistä puskea stressiä siitä kuinka saadaan kaikki valmiiksi. Kiitoksia vaan kaikille pääsiäistä meitin kanssa viettäneille. Voimme hyvillä mielin todeta, että vakuuttavan näköistä valmista pintaa.